Tormalevélbe töltött káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tormalevélbe töltött káposzta

Hozzávalók:

  • tormalevél
  • 50 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • delikát
  • ízvarázs
  • bors ízlés szerint
  • fokhagyma ízlés szerint
  • csípős paprika ízlés szerint
  • 3 doboz sűrített paradicsom
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
  • ecet
  • 1 kg darált hús
  • 1 tv paprika

Elkészítése:

A tormaleveleket forró vízben, 1 dl ecettel megabálom. Addig hagyom az ecetes lében, amíg a tormalevél megsavanyodik.

A megmosott rizst hozzáadom a darált húshoz és összekavarom az apróra vágott hagymával, paprikával és fokhagymával (a hagymákat megdinszteltem kevés olajon). Sóval, borssal, paprikával, delikáttal, ízvarázzsal, ízesítem, majd annyi olajat öntök rá, hogy ne legyen száraz a töltelék.

Ezután a tormalevélbe göngyölöm a tölteléket. Egy fazékba rakom és annyi vizet engedek rá, hogy ellepje.

Miután felforrt, hozzáadom a vízzel hígított sűrített paradicsomot és lassú tűzön készre főzöm. Hidegen, melegen is nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá!