Töltött patiszon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 arasznyi átmérőjű patiszon
- 500 g darált pulykahús
- 4-5 kanál főtt barnarizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál gulyáskrém
- 2 ág kakukkfű
- bazsalikom levél
- 1 kanál libazsír
- só
- 1-2 kanál cézár saláta öntet
Elkészítése:
A zsenge töknek kalapot készítünk, vagyis levágjuk a tetejét. Késsel, majd kanállal kivájjuk a belsejét, kb 1 cm pereme maradjon.
A darálthúst a zsíron a fűszerekkel megpároljuk, majd a megfőtt rizzsel, tojással összekeverjük. Teszünk bele még saláta öntetet 1-2 kanállal, ez sajtos ízt ad neki.
A masszát belekanalazzuk a tök belsejébe, és a kalapot ráhelyezve tepsibe téve, 200 fokon egy órát sütjük.
Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy kész van-e már hogy, beleszúrunk a patiszon húsába. Ha puha, akkor elkészült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »