Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött patiszon recept

Töltött patiszon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 arasznyi átmérőjű patiszon
    • 500 g darált pulykahús
    • 4-5 kanál főtt barnarizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál gulyáskrém
    • 2 ág kakukkfű
    • bazsalikom levél
    • 1 kanál libazsír
    • 1-2 kanál cézár saláta öntet

    Elkészítése:

    A zsenge töknek kalapot készítünk, vagyis levágjuk a tetejét. Késsel, majd kanállal kivájjuk a belsejét, kb 1 cm pereme maradjon.

    A darálthúst a zsíron a fűszerekkel megpároljuk, majd a megfőtt rizzsel, tojással összekeverjük. Teszünk bele még saláta öntetet 1-2 kanállal, ez sajtos ízt ad neki.

    A masszát belekanalazzuk a tök belsejébe, és a kalapot ráhelyezve tepsibe téve, 200 fokon egy órát sütjük.

    Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy kész van-e már hogy, beleszúrunk a patiszon húsába. Ha puha, akkor elkészült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá