Töltött patiszon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 arasznyi átmérőjű patiszon
  • 500 g darált pulykahús
  • 4-5 kanál főtt barnarizs
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál gulyáskrém
  • 2 ág kakukkfű
  • bazsalikom levél
  • 1 kanál libazsír
  • 1-2 kanál cézár saláta öntet

Elkészítése:

A zsenge töknek kalapot készítünk, vagyis levágjuk a tetejét. Késsel, majd kanállal kivájjuk a belsejét, kb 1 cm pereme maradjon.

A darálthúst a zsíron a fűszerekkel megpároljuk, majd a megfőtt rizzsel, tojással összekeverjük. Teszünk bele még saláta öntetet 1-2 kanállal, ez sajtos ízt ad neki.

A masszát belekanalazzuk a tök belsejébe, és a kalapot ráhelyezve tepsibe téve, 200 fokon egy órát sütjük.

Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy kész van-e már hogy, beleszúrunk a patiszon húsába. Ha puha, akkor elkészült.