Töltött paprika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5-6 paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- fél kg darált sertéshús
- 250 g rizs
- 2-3 fej vöröshagyma
- 2-3 kanál liszt
- kevés étolaj
- 500 g sűrített paradicsom
- 4-5 db burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A paprikát megmosom és a csumájánál körbe vágom.
A darált húst, a rizst és az apróra vágott vöröshagymát 1 tojással és fűszerekkel /só,bors,pirospaprika/ jól összekeverem. A tölteléket a paprikába töltöm, a maradékból gombócokat formázok.
Belerakom a lábasba és annyi vizet öntök rá,hogy épp ellepje. Megsózom, majd fedő alatt puhára főzöm. Közben a lisztet kevés olajon megpirítom és hozzáöntöm a sűrített paradicsomot.
Amikor a töltött paprika puhára főtt ráöntöm a paradicsomot és egy picit forralok rajta. Kockára vágott főtt burgonyával tálalom.
Ha valaki édesen szereti cukorral,vagy édesítőszerrel ízesítheti.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


