Töltött paprika recept

Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 6 nagyobb paprika
- 1 kg darált hús
- 40 dkg rizs
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek zsír
- 1 szál zeller zöld
- só
- bors
- édesítőszer ízlés szerint
Elkészítése:
A paradicsomot megmossuk, negyedekbe vágjuk, majd feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi. Kissé sózzuk, és a zellerzöldet beletesszük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy evőkanál zsíron megdinszteljük. A húst egy tálba tesszük, ráöntjük a dinsztelt hagymát, kissé megkeverjük, hogy hűljön. Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát. A rizst megmossuk és a húshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az egészet alaposan összekeverjük.
A paprikák csumáját kiszedjük, és megtöltjük a paprikákat. Egy fazekat átöblítünk vízzel, hogy ne száraz felületre pakoljunk. Beletesszük a paprikákat a fazék aljába körkörösen, keskeny részükkel befelé. Nekem pont egy sor lett.
A maradék töltelékből gombócokat gyúrunk, és a paprikák közé tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Fogjuk a levesszűrőt és egy főzőkanalat, a zellerzöldet kihalásszuk a paradicsomból, és paradicsomot rápasszírozzuk a paprikára. Nem kell megijedni, pillanatok alatt megvan. Sózzuk, és beletesszük az édesítőszert ízlés szerint, attól függően, ki mennyire szereti édesen.
Feltesszük főni, amikor felforrt, a lángot mérsékeljük alatta. Akkor kész, ha a rizs megpuhult. Megkóstoljuk, és még ízesíthetjük, ha kell.
Tipp:
Nem teszek rá rántást, meg lehet szokni így is, az íze finom, és kevesebb a szénhidrát tartalma is.
A töltött paprika kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »