Ínyenc töltött paprika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 nagy, húsos kaliforniai paprika
- 1 konzerv kukorica
- 30-40 dkg csirkemell vagy maradék sült
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 zöldfűszeres sajtkrém (vagy házi sajtkrém)
- 1 kisebb vöröshagyma
- snidling
- 1 alma
- só
- őrölt bors
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (elhagyható)
Házi sajtkrém:
- 450 g kefir
- 450 g natúr joghurt
- só
- snidling
- géz, amiben csöpöghet
Elkészítése:
Ha nincs kéznél bolti sajtkrém, készíthetünk házilag is. A recept lentebb olvasható.
Előkészület:
Ha nincs itthon maradék sült hús – lehet az csirke, sertés, marha -, tetszés szerinti fűszerezéssel hirtelen lepirítok egy kis csirkemellet. Mindegy milyen formában, a végén úgy is kézzel tépkedem kis darabokra.:)
Ha a csirke lepirult, tegyük félre és készítsük elő a többi hozzávalót: a sajtot nagy lyukú reszelőn le kell reszelni, a kukoricát lecsöpögtetni, az almát a kukoricaszemek méretével azonosra kockázni, a a hagymát finomra vágni, a snidlinget is, és ha a csirke kihűlt, kézzel falatnyi darabokra tépkedni.
Minden összetevőt keverjünk el egy tálban, a sajtkrémet is.
Házi sajtkrém:
A kefirt és a joghurtot egy tálban összekeverem sóval, egy mély lábasba több réteg géz pólyát fektetek egymásra úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak az edényből. Beleöntöm a kefires keveréket, összefogom az anyag 4 sarkát és összekötöm. Egy fakanálra kötöm a kis csomagot és a mély edénybe lógatom vele úgy, hogy ne érjen le az aljára. Körülbelül 10 órán keresztül csöpögtetem, 1-2 óránként szorítva kicsit rajta. Ha kész, sűrű sajtkrém állaga lesz, lágy és nagyon selymes. Egy tálba kanalazom az összes cseppjét, majd hozzáadok tetszés szerinti mennyiségű finomra vágott snidlinget, elkeverem, és hagyom állni egy éjszakát.
Összeállítás:
A paprikák kupakjait levágom, a jó kis ízes, tömör tölteléket sózom, ha kell, majd jól lenyomkodva a paprikába töltöm. Ha a tetején egy kis helyet hagyunk, bele is lehet ütni egy tojást. Tepsibe helyezem a kész paprikákat, ráteszem a kupakjait, majd addig sütöm 180°C fokon, amíg tapintásra már félpuha és ráncos a külseje.
Tipp:
Ez a töltelék teljesen egyedi ötlet, tökéletes ízharmónia, a textúrák is nagyon jók együtt, és nagyon jól felhasználhatóak benne maradék sültek is. Viszont variálható bármilyen töltelékkel, de tényleg azt kell mondjam, ez valami fantasztikus.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »