Ínyenc töltött paprika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 nagy, húsos kaliforniai paprika
- 1 konzerv kukorica
- 30-40 dkg csirkemell vagy maradék sült
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 zöldfűszeres sajtkrém (vagy házi sajtkrém)
- 1 kisebb vöröshagyma
- snidling
- 1 alma
- só
- őrölt bors
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (elhagyható)
Házi sajtkrém:
- 450 g kefir
- 450 g natúr joghurt
- só
- snidling
- géz, amiben csöpöghet
Elkészítése:
Ha nincs kéznél bolti sajtkrém, készíthetünk házilag is. A recept lentebb olvasható.
Előkészület:
Ha nincs itthon maradék sült hús – lehet az csirke, sertés, marha -, tetszés szerinti fűszerezéssel hirtelen lepirítok egy kis csirkemellet. Mindegy milyen formában, a végén úgy is kézzel tépkedem kis darabokra.:)
Ha a csirke lepirult, tegyük félre és készítsük elő a többi hozzávalót: a sajtot nagy lyukú reszelőn le kell reszelni, a kukoricát lecsöpögtetni, az almát a kukoricaszemek méretével azonosra kockázni, a a hagymát finomra vágni, a snidlinget is, és ha a csirke kihűlt, kézzel falatnyi darabokra tépkedni.
Minden összetevőt keverjünk el egy tálban, a sajtkrémet is.
Házi sajtkrém:
A kefirt és a joghurtot egy tálban összekeverem sóval, egy mély lábasba több réteg géz pólyát fektetek egymásra úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak az edényből. Beleöntöm a kefires keveréket, összefogom az anyag 4 sarkát és összekötöm. Egy fakanálra kötöm a kis csomagot és a mély edénybe lógatom vele úgy, hogy ne érjen le az aljára. Körülbelül 10 órán keresztül csöpögtetem, 1-2 óránként szorítva kicsit rajta. Ha kész, sűrű sajtkrém állaga lesz, lágy és nagyon selymes. Egy tálba kanalazom az összes cseppjét, majd hozzáadok tetszés szerinti mennyiségű finomra vágott snidlinget, elkeverem, és hagyom állni egy éjszakát.
Összeállítás:
A paprikák kupakjait levágom, a jó kis ízes, tömör tölteléket sózom, ha kell, majd jól lenyomkodva a paprikába töltöm. Ha a tetején egy kis helyet hagyunk, bele is lehet ütni egy tojást. Tepsibe helyezem a kész paprikákat, ráteszem a kupakjait, majd addig sütöm 180°C fokon, amíg tapintásra már félpuha és ráncos a külseje.
Tipp:
Ez a töltelék teljesen egyedi ötlet, tökéletes ízharmónia, a textúrák is nagyon jók együtt, és nagyon jól felhasználhatóak benne maradék sültek is. Viszont variálható bármilyen töltelékkel, de tényleg azt kell mondjam, ez valami fantasztikus.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »