Gombával töltött paprika recept

Hozzávalók:
- 4-5 tv paprika
- 30 dkg gomba (vagy 1 konzerv gomba)
- 1 zsemle
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-2 dl tej (amennyit a zsemle felvesz)
- kevés olaj
- só
- fehérbors
- szerecsendió
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, a magházat kivágjuk, a paprikákat félretesszük egy konyharuhára száradni, amíg a tölteléket elkészítjük.
A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát. Ha friss gombából készítjük a tölteléket, akkor a gombákat alaposan megmossuk vagy megpucoljuk, a tönköket kivesszük. A gombafejeket felszeleteljük, a tönköket apróra vágva szintén felhasználhatjuk. Ezt hozzáadjuk a hagymához és megpároljuk. Ha konzervből készítjük, akkor leöntjük a konzerv levét, és hozzáadjuk a hagymához. Ebben az esetben elég csak kicsit összemelegíteni őket. A konzerv gombát felhasználás előtt szeretem átmosni kicsit, hogy enyhítsem a *konzerv ízt*.
Amikor ez elkészült, a zsemlét kevés tejbe áztatjuk rövid ideig, alaposan kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a gombához. Az egészet jól összekeverjük, és megtöltjük vele a paprikákat, amelyeket egy vékonyan kiolajozott/vajazott tepsibe helyezzük, ha marad töltelék, azt szintén a tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütébe toljuk, és kb. 20-30 perc alatt megsütjük 180 fokon. (Amíg a paprikák szépen megsülnek.)
A töltelék variálható: egyéb zöldségekkel, reszelt sajttal, sajtkrémmel, apróra kockázott bacon-nel, stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »