Gombával töltött paprika

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4-5 tv paprika
  • 30 dkg gomba (vagy 1 konzerv gomba)
  • 1 zsemle
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl tej (amennyit a zsemle felvesz)
  • kevés olaj
  • fehérbors
  • szerecsendió

Elkészítése:

A paprikákat megmossuk, a magházat kivágjuk, a paprikákat félretesszük egy konyharuhára száradni, amíg a tölteléket elkészítjük.

A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát. Ha friss gombából készítjük a tölteléket, akkor a gombákat alaposan megmossuk vagy megpucoljuk, a tönköket kivesszük. A gombafejeket felszeleteljük, a tönköket apróra vágva szintén felhasználhatjuk. Ezt hozzáadjuk a hagymához és megpároljuk. Ha konzervből készítjük, akkor leöntjük a konzerv levét, és hozzáadjuk a hagymához. Ebben az esetben elég csak kicsit összemelegíteni őket. A konzerv gombát felhasználás előtt szeretem átmosni kicsit, hogy enyhítsem a *konzerv ízt*.

Amikor ez elkészült, a zsemlét kevés tejbe áztatjuk rövid ideig, alaposan kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a gombához. Az egészet jól összekeverjük, és megtöltjük vele a paprikákat, amelyeket egy vékonyan kiolajozott/vajazott tepsibe helyezzük, ha marad töltelék, azt szintén a tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütébe toljuk, és kb. 20-30 perc alatt megsütjük 180 fokon. (Amíg a paprikák szépen megsülnek.)

A töltelék variálható: egyéb zöldségekkel, reszelt sajttal, sajtkrémmel, apróra kockázott bacon-nel, stb.