Francia lecsóval töltött paprika recept

Hozzávalók:
- 12 zöldpaprika
- 1 nagy sárgarépa
- 1 kis vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg gomba
- 1 kisebb cukkini
- 1/2 padlizsán
- 1 csirke felső comb (elhagyható)
- 15 dkg mozzarella
- só
- őrölt bors
- 1 kis csili
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés olaj
Elkészítése:
A szebb paprikák magházát eltávolítom, középen kettévágom. A többit feldarabolom.
A sárgarépát, a cukkinit, a padlizsánt, a gombát felszeletelem, a hagymát nagyobb darabokra vágom. A csirkecombot kifilézem, felcsíkozom.
Kevés olajon a húst fehéredésig pirítom, hozzáadom az apróra vágott csilit, a darabolt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, és felöntöm borral. Hozzáteszem a sárgarépát, rövid idő után a cukkinit, majd a padlizsánt, a paprika csíkokat, legvégén a felszeletelt gombát. Sózom, borsozom és jól összeforgatom.
Az így keletkezett ragut a megtisztított, kettévágott paprikákba töltöm. Tetejére kevés mozzarellát tépkedek, majd 10 perc alatt, előmelegített sütőben, készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »