Francia lecsóval töltött paprika recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 12 zöldpaprika
- 1 nagy sárgarépa
- 1 kis vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg gomba
- 1 kisebb cukkini
- 1/2 padlizsán
- 1 csirke felső comb (elhagyható)
- 15 dkg mozzarella
- só
- őrölt bors
- 1 kis csili
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés olaj
Elkészítése:
A szebb paprikák magházát eltávolítom, középen kettévágom. A többit feldarabolom.
A sárgarépát, a cukkinit, a padlizsánt, a gombát felszeletelem, a hagymát nagyobb darabokra vágom. A csirkecombot kifilézem, felcsíkozom.
Kevés olajon a húst fehéredésig pirítom, hozzáadom az apróra vágott csilit, a darabolt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, és felöntöm borral. Hozzáteszem a sárgarépát, rövid idő után a cukkinit, majd a padlizsánt, a paprika csíkokat, legvégén a felszeletelt gombát. Sózom, borsozom és jól összeforgatom.
Az így keletkezett ragut a megtisztított, kettévágott paprikákba töltöm. Tetejére kevés mozzarellát tépkedek, majd 10 perc alatt, előmelegített sütőben, készre sütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.