Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon köntösben recept

Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon köntösben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 TV paprika
    • 5 dkg paprikás vajkrém
    • fél csokor medvehagyma
    • 1 szál újhagyma zöldjével
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 chili
    • őrölt fekete bors
    • őrölt csípős pirospaprika
    • őrölt köménymag
    • 6 szelet (5 dkg) bacon
    • 6 krumpli
    • étolaj
    • 4 szál rozmaring
    • 6 szál kakukkfű
    • fél fejessaláta
    • citrom
    • almaecet
    • extra szűz olívaolaj

    Elkészítése:

    A krumplikat héjában feltesszük főni. Keverőtálban a vajkrémet, a felvágott hagymákat, a chilit és a fűszereket összekeverjük.

    A paprikákat megskalpoljuk, a magházat eltávolítjuk, s megtöltjük a masszával. Betekerjük a baconnel.

    A krumplikat megpucoljuk, egy serpenyőbe szeleteljük, melybe előzőleg olajat locsolunk. Sózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a paprikákat, rárakjuk a zöldfűszereket, letakarjuk alufóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 35 perc elteltével levesszük a fóliát, átkapcsolunk grillfokozatra, s 200 C fokon tovább sütjük kb. 20 percig.

    Egy tányérra rakunk 8 salátalevelet, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot, s locsolunk rá almaecetet és olívaolajat. Erre szedjük a krumplit, és másfél töltött paprikát.

    Tipp:

    Egy egyszerű, de finom tavaszi étel. Érdemes kipróbálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá