Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon köntösben recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 TV paprika
- 5 dkg paprikás vajkrém
- fél csokor medvehagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- őrölt köménymag
- 6 szelet (5 dkg) bacon
- 6 krumpli
- étolaj
- 4 szál rozmaring
- 6 szál kakukkfű
- fél fejessaláta
- citrom
- almaecet
- extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
A krumplikat héjában feltesszük főni. Keverőtálban a vajkrémet, a felvágott hagymákat, a chilit és a fűszereket összekeverjük.
A paprikákat megskalpoljuk, a magházat eltávolítjuk, s megtöltjük a masszával. Betekerjük a baconnel.
A krumplikat megpucoljuk, egy serpenyőbe szeleteljük, melybe előzőleg olajat locsolunk. Sózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a paprikákat, rárakjuk a zöldfűszereket, letakarjuk alufóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 35 perc elteltével levesszük a fóliát, átkapcsolunk grillfokozatra, s 200 C fokon tovább sütjük kb. 20 percig.
Egy tányérra rakunk 8 salátalevelet, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot, s locsolunk rá almaecetet és olívaolajat. Erre szedjük a krumplit, és másfél töltött paprikát.
Tipp:
Egy egyszerű, de finom tavaszi étel. Érdemes kipróbálni.