Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika bacon köntösben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 TV paprika
  • 5 dkg paprikás vajkrém
  • fél csokor medvehagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt köménymag
  • 6 szelet (5 dkg) bacon
  • 6 krumpli
  • étolaj
  • 4 szál rozmaring
  • 6 szál kakukkfű
  • fél fejessaláta
  • citrom
  • almaecet
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítése:

A krumplikat héjában feltesszük főni. Keverőtálban a vajkrémet, a felvágott hagymákat, a chilit és a fűszereket összekeverjük.

A paprikákat megskalpoljuk, a magházat eltávolítjuk, s megtöltjük a masszával. Betekerjük a baconnel.

A krumplikat megpucoljuk, egy serpenyőbe szeleteljük, melybe előzőleg olajat locsolunk. Sózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a paprikákat, rárakjuk a zöldfűszereket, letakarjuk alufóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 35 perc elteltével levesszük a fóliát, átkapcsolunk grillfokozatra, s 200 C fokon tovább sütjük kb. 20 percig.

Egy tányérra rakunk 8 salátalevelet, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot, s locsolunk rá almaecetet és olívaolajat. Erre szedjük a krumplit, és másfél töltött paprikát.

Tipp:

Egy egyszerű, de finom tavaszi étel. Érdemes kipróbálni.