Almával töltött paprika recept
Hozzávalók:
- 8 db szép tölteni való paprika
- 3-4 db paradicsom (télen 1 csomag mirelit lecsó)
- 25 dkg darált hús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 alma
- 1 tejben áztatott zsemle
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 pohár tejföl
- só, törött bors, 1 ek vegeta
Elkészítése:
Egy evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, átsütjük rajta a darált húst, és a fűszerekkel ízesítve kihűtjük, majd összegyúrjuk az egyik tojással, az áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével meg a meghámozott, kimagvalt, kockákra vágott almával. Kicsumázzuk (a mirelitet még fagyosan) a paprikákat, a nagyobbakat félbevágjuk és szorosan megtöltjük a húsmasszával. A második evőkanál olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, beleültetjük egymás mellé a megtöltött paprikákat, beborítjuk karikákra vágott paradicsommal, és leöntjük a másik tojással simára kevert tejföllel.A sütőben megsütjük 180 fokon kb 35-40 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

