Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almával töltött paprika recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 db szép tölteni való paprika
    • 3-4 db paradicsom (télen 1 csomag mirelit lecsó)
    • 25 dkg darált hús
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 alma
    • 1 tejben áztatott zsemle
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 pohár tejföl
    • só, törött bors, 1 ek vegeta

    Elkészítése:

    Egy evőkanál   olajon   megpirítjuk   a  finomra vágott hagymát, átsütjük rajta a darált húst, és a fűszerekkel  ízesítve  kihűtjük,   majd  összegyúrjuk az egyik tojással, az áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével meg a meghámozott, kimagvalt, kockákra vágott almával.  Kicsumázzuk (a mirelitet még fagyosan) a papr­ikákat, a nagyobbakat félbevágjuk   és szorosan megtöltjük a húsmasszával. A második evőkanál olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, beleültetjük egymás mellé a megtöltött paprikákat, beborítjuk karikákra vágott paradicsommal, és leöntjük a másik tojással simára kevert tejföllel.A sütőben megsütjük 180 fokon kb 35-40 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá