Almával töltött paprika recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 8 db szép tölteni való paprika
- 3-4 db paradicsom (télen 1 csomag mirelit lecsó)
- 25 dkg darált hús
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 alma
- 1 tejben áztatott zsemle
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 pohár tejföl
- só, törött bors, 1 ek vegeta
Elkészítése:
Egy evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, átsütjük rajta a darált húst, és a fűszerekkel ízesítve kihűtjük, majd összegyúrjuk az egyik tojással, az áztatott, kinyomkodott és összemorzsolt zsemlével meg a meghámozott, kimagvalt, kockákra vágott almával. Kicsumázzuk (a mirelitet még fagyosan) a paprikákat, a nagyobbakat félbevágjuk és szorosan megtöltjük a húsmasszával. A második evőkanál olajjal kikenünk egy tűzálló tálat, beleültetjük egymás mellé a megtöltött paprikákat, beborítjuk karikákra vágott paradicsommal, és leöntjük a másik tojással simára kevert tejföllel.A sütőben megsütjük 180 fokon kb 35-40 perc alatt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.