Töltött padlizsáncsónakok ricottával és olajbogyóval recept
Hozzávalók:
- 3 padlizsán
Töltelék:
- 30 dkg sovány darált hús (pulyka, vagy csirke)
- 20 dkg ricotta
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek parmezán
- 1 kisebb kápia paprika
- 1 csokornyi bazsalikom
- 1 ek olívaolaj
- 3 ek olívabogyó
- só
- bors
Tetejére:
- parmezán
- fenyőmag/vagy vagdalt mandula
- olívaolaj
- friss kakukkfű
Elkészítése:
Vágjunk le a padlizsánból egy ujjnyi vastag szeletet, a húsát pedig vagdossuk be. Tegyük párolóbetétre és letakarva, forró víz gőzében pároljuk kb 20 percig. Amikor már langyosra hűlt, kaparjuk ki a húsát egy kanál segítségével.
A töltelékhez vágjuk apróra a paprikát és a bazsalikomot, majd keverjük össze a hússal ill. a ricottával. Adjuk hozzá az olajat, a morzsolt parmezánt, a félbevágott olajbogyót, majd ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
Az így kapott töltelékkel töltsük meg a padlizsánokat, szórjunk a tetejére parmezánt, fenyőmagot, és helyezzünk mindegyik csónakra 1-1 ág kakukkfüvet.
Helyezzük őket tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.
A töltött padlizsáncsónakok ricottával és olajbogyóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g