Töltött padlizsáncsónakok ricottával és olajbogyóval recept

Hozzávalók:
- 3 padlizsán
Töltelék:
- 30 dkg sovány darált hús (pulyka, vagy csirke)
- 20 dkg ricotta
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek parmezán
- 1 kisebb kápia paprika
- 1 csokornyi bazsalikom
- 1 ek olívaolaj
- 3 ek olívabogyó
- só
- bors
Tetejére:
- parmezán
- fenyőmag/vagy vagdalt mandula
- olívaolaj
- friss kakukkfű
Elkészítése:
Vágjunk le a padlizsánból egy ujjnyi vastag szeletet, a húsát pedig vagdossuk be. Tegyük párolóbetétre és letakarva, forró víz gőzében pároljuk kb 20 percig. Amikor már langyosra hűlt, kaparjuk ki a húsát egy kanál segítségével.
A töltelékhez vágjuk apróra a paprikát és a bazsalikomot, majd keverjük össze a hússal ill. a ricottával. Adjuk hozzá az olajat, a morzsolt parmezánt, a félbevágott olajbogyót, majd ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
Az így kapott töltelékkel töltsük meg a padlizsánokat, szórjunk a tetejére parmezánt, fenyőmagot, és helyezzünk mindegyik csónakra 1-1 ág kakukkfüvet.
Helyezzük őket tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.
A töltött padlizsáncsónakok ricottával és olajbogyóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »