Töltött padlizsáncsónakok ricottával és olajbogyóval recept
Hozzávalók:
- 3 padlizsán
Töltelék:
- 30 dkg sovány darált hús (pulyka, vagy csirke)
- 20 dkg ricotta
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek parmezán
- 1 kisebb kápia paprika
- 1 csokornyi bazsalikom
- 1 ek olívaolaj
- 3 ek olívabogyó
- só
- bors
Tetejére:
- parmezán
- fenyőmag/vagy vagdalt mandula
- olívaolaj
- friss kakukkfű
Elkészítése:
Vágjunk le a padlizsánból egy ujjnyi vastag szeletet, a húsát pedig vagdossuk be. Tegyük párolóbetétre és letakarva, forró víz gőzében pároljuk kb 20 percig. Amikor már langyosra hűlt, kaparjuk ki a húsát egy kanál segítségével.
A töltelékhez vágjuk apróra a paprikát és a bazsalikomot, majd keverjük össze a hússal ill. a ricottával. Adjuk hozzá az olajat, a morzsolt parmezánt, a félbevágott olajbogyót, majd ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
Az így kapott töltelékkel töltsük meg a padlizsánokat, szórjunk a tetejére parmezánt, fenyőmagot, és helyezzünk mindegyik csónakra 1-1 ág kakukkfüvet.
Helyezzük őket tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt süssük készre.
A töltött padlizsáncsónakok ricottával és olajbogyóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

