Töltött krumpli, paradicsom és paprika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagyobb újkrumpli
- 1 tk vaj
- füstölt sajt
- 2 szál petrezselyem
- 2 szál snidling
- só
- őrölt fekete bors
- 4 paradicsom
- 2 ek tejföl
- őrölt fekete bors
- 1 bogyiszlói paprika
- 5 dkg libamájkrém
- őrölt fekete bors
- olívaolaj
- 2 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- 2 rózsa brokkoli
- 2 chili
- 2 szál petrezselyem
Elkészítése:
A krumplit előfőzöm A brokkolit 5 perc alatt roppanósra főzöm.
A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivájom, feldarabolom. Összekeverem a vajjal, és visszatöltöm a paradicsomokba. Egy serpenyőbe rakom. A paprikát félbevágom, a csumáját eltávolítom, megtöltöm a libamájkrémmel, beteszem a serpenyőbe. A sajtot lereszelem, összekeverem a vajjal, petrezselyemmel és snidlinggel.
A krumplikat középen bevágom, beletöltöm a vajkrémet, beteszem a serpenyőbe. Rárakom a rozmaringot és kakukkfüvet. Fűszerezem, locsolok rá olívaolajat. 20 percig sütöm.
Tálaláskor a tányérra szedem a sült zöldségek felét, rakok mellé egy brokkolit és egy chilit. Díszítem egy petrezselyemlevéllel.
Tipp:
Ezzel az étellel a sokrétűséget és sokszínűséget kívántam bemutatni. Vajas, sajtos, petrezselymes, snidlinges krémmel töltött krumpli, tejföllel töltött paradicsom, s libamájkrémmel töltött bogyiszlói paprika együtt sütve, brokkolival, chilivel tálalva. Csodálatos íz és színvilág.
A töltött krumpli, paradicsom és paprika kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 6 g