Töltött karalábé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 karalábé
- 20 darált hús
- 10 dkg rizs
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek liszt
- 1 dl tejföl
Elkészítése:
A karalábéknak a belsejét karalábévájóval kivájjuk. A rizst előfőzzük, kihűtjük.
A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a sót, a tojást, a borsot, a pirospaprikát, az apró kockára vágott vöröshagymát és alaposan összekeverjük. Az így kapott masszával megtöltjük a karalábékat.
Egy lábasba beletesszük a kivájt karalábéforgácsokat és ráültetjük a megtöltött karalábékat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje a töltött karalábékat, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön ressre főzzük.
Kivesszük a megfőtt töltött karalábékat a vízből és behabarjuk az alaplevet: a lisztet a tejfölt és az alapléből egy merőkanálnyit csomómentesre keverünk visszaöntjük az alaplébe és besűrítjük. Összeforraljuk, és visszatesszük a karalábékat mártásba.
Tipp:
A töltött karalábé a tavasz hírnöke, finom friss és üde ízvilága van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

