Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karalábé recept

Töltött karalábé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 karalábé
    • 20 darált hús
    • 10 dkg rizs
    • 2 tk só
    • 1 tk bors
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek liszt
    • 1 dl tejföl

    Elkészítése:

    A karalábéknak a belsejét karalábévájóval kivájjuk. A rizst előfőzzük, kihűtjük.

    A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a sót, a tojást, a borsot, a pirospaprikát, az apró kockára vágott vöröshagymát és alaposan összekeverjük. Az így kapott masszával megtöltjük a karalábékat.

    Egy lábasba beletesszük a kivájt karalábéforgácsokat és ráültetjük a megtöltött karalábékat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje a töltött karalábékat, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön ressre főzzük.

    Kivesszük a megfőtt töltött karalábékat a vízből és behabarjuk az alaplevet: a lisztet a tejfölt és az alapléből egy merőkanálnyit csomómentesre keverünk visszaöntjük az alaplébe és besűrítjük. Összeforraljuk, és visszatesszük a karalábékat mártásba.

    Tipp:

    A töltött karalábé a tavasz hírnöke, finom friss és üde ízvilága van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá