Töltött karalábé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 karalábé
- 20 darált hús
- 10 dkg rizs
- 2 tk só
- 1 tk bors
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek liszt
- 1 dl tejföl
Elkészítése:
A karalábéknak a belsejét karalábévájóval kivájjuk. A rizst előfőzzük, kihűtjük.
A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a sót, a tojást, a borsot, a pirospaprikát, az apró kockára vágott vöröshagymát és alaposan összekeverjük. Az így kapott masszával megtöltjük a karalábékat.
Egy lábasba beletesszük a kivájt karalábéforgácsokat és ráültetjük a megtöltött karalábékat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje a töltött karalábékat, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön ressre főzzük.
Kivesszük a megfőtt töltött karalábékat a vízből és behabarjuk az alaplevet: a lisztet a tejfölt és az alapléből egy merőkanálnyit csomómentesre keverünk visszaöntjük az alaplébe és besűrítjük. Összeforraljuk, és visszatesszük a karalábékat mártásba.
Tipp:
A töltött karalábé a tavasz hírnöke, finom friss és üde ízvilága van.