Töltött karalábé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 karalábé
  • 20 darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 2 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl

Elkészítése:

A karalábéknak a belsejét karalábévájóval kivájjuk. A rizst előfőzzük, kihűtjük.

A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a sót, a tojást, a borsot, a pirospaprikát, az apró kockára vágott vöröshagymát és alaposan összekeverjük. Az így kapott masszával megtöltjük a karalábékat.

Egy lábasba beletesszük a kivájt karalábéforgácsokat és ráültetjük a megtöltött karalábékat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje a töltött karalábékat, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön ressre főzzük.

Kivesszük a megfőtt töltött karalábékat a vízből és behabarjuk az alaplevet: a lisztet a tejfölt és az alapléből egy merőkanálnyit csomómentesre keverünk visszaöntjük az alaplébe és besűrítjük. Összeforraljuk, és visszatesszük a karalábékat mártásba.

Tipp:

A töltött karalábé a tavasz hírnöke, finom friss és üde ízvilága van.