Töltött gomba recept
Ők is elkészítették

A kicsi lányom bolognain kívüli nagy szerelme a gomba, így ez a recept is általa született.
Ünnepnap lévén a kedvében szerettem volna járni, hisz a hét minden napján délutánig az iskolában van ezért, amikor végre itthon tölt egy hétköznapot és persze nem betegség miatt, az már magában ünnep a számomra.
Hozzávalók:
- gomba annyi, amennyire a család éhes (a töltelék 8-10 db-ra elég)
Töltelék:
- 1 löncshús konzerv(400 g)
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kisebb fej hagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- pirospaprika
- kurkuma
- szalonna csíkok (bacon vagy egyéb fajta)
- sajt
- kevés olaj
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk, szárukat kivágjuk és szintén megtisztítjuk. A hagymát kockázzuk, a gombaszárakkal együtt.
A löncshúst egy tálban villával átnyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a gombszárat, a hagymát, a tejfölt, majd kevés őrölt fűszerpaprikát. Jól összekeverjük.
A gombákat sózzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tetejükkel lefelé. Belsejüket kevés kurkumával meghintjük, majd kanállal belemerjük a tölteléket egyenlően elosztva. A szalonna csíkokat megfelezzük és V formát hajtva belőlük a gombára tesszük. Sajttal megszórjuk és kevés olajjal is meglocsoljuk.
Víz nem kell, mert a gomba így is elég levet enged, ami sütés közben le is önthető!
175 fokon pirosra sütjük. Salátával, különböző burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »