Töltött patisszon recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- fél kg darált pulykacomb
- 2 kisebb patisszon
- 5 zsemle
- 2 szelet kenyér (lehet rozs is)
- fél fej vöröshagyma
- tej
- ételízesítő
Elkészítése:
A patisszont 180 fokon betesszük a sütőbe 30 percig, hogy megpuhuljon.
A darált húst feltesszük főni előbb kevés olajon, majd adunk hozzá fél dl vizet és ételízesítőt, folyamatosan kevergessük, n hogy leégjen és ha úgy gondoljuk, adjunk hozzá még egy kis vizet. Kb 20-25 perc alatt készre fől.
Ekkor a főtt darált húshoz hozzáadjuk a tejben megáztatott kenyeret és zsemléket, majd a könnyebb összegyúrás érdekében adunk hozzá még egy tojást.
Amint a patisszon is megpuhult, kicsit hűlt, kikaparjuk a közepét és ebbe töltjük a darált húst, amit visszarakunk a 180 fokos sütőbe és 15-20 perc alatt készre sütünk.
Tálalás előtt rakhatunk rá tejfölt és sajtot, ekkor addig hagyjuk bent a sütőben még megolvad a sajt.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.