Töltött patisszon recept

Hozzávalók:
- fél kg darált pulykacomb
- 2 kisebb patisszon
- 5 zsemle
- 2 szelet kenyér (lehet rozs is)
- fél fej vöröshagyma
- tej
- ételízesítő
Elkészítése:
A patisszont 180 fokon betesszük a sütőbe 30 percig, hogy megpuhuljon.
A darált húst feltesszük főni előbb kevés olajon, majd adunk hozzá fél dl vizet és ételízesítőt, folyamatosan kevergessük, n hogy leégjen és ha úgy gondoljuk, adjunk hozzá még egy kis vizet. Kb 20-25 perc alatt készre fől.
Ekkor a főtt darált húshoz hozzáadjuk a tejben megáztatott kenyeret és zsemléket, majd a könnyebb összegyúrás érdekében adunk hozzá még egy tojást.
Amint a patisszon is megpuhult, kicsit hűlt, kikaparjuk a közepét és ebbe töltjük a darált húst, amit visszarakunk a 180 fokos sütőbe és 15-20 perc alatt készre sütünk.
Tálalás előtt rakhatunk rá tejfölt és sajtot, ekkor addig hagyjuk bent a sütőben még megolvad a sajt.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »