Töltött paradicsom recept

Hozzávalók:
- 12 közepes, egyforma paradicsom
- 30 dkg sonka
- 2 dl tejföl
- kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- egy kevés zsemlemorzsa
- 1 csokor metélőhagyma (snidling)
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, és az üregeket a darált sonka, kemény tojás, összevagdalt metélőhagyma, só meg egy kevés tejföl keverékével megtöltjük. A paradicsomokat a levágott kis lappal befedjük, tűzálló tálra egymás mellé ültetjük, a maradék tejföllel leöntjük, a zsemlemorzsával meghintjük, és mindegyik paradicsomra egy kis darab vajat teszünk. A sütőben először kisebb lángon sütjük, majd egy kissé megpirítjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »