Töltött paradicsom recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 12 közepes, egyforma paradicsom
- 30 dkg sonka
- 2 dl tejföl
- kemény FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- egy kevés zsemlemorzsa
- 1 csokor metélőhagyma (snidling)
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, és az üregeket a darált sonka, kemény tojás, összevagdalt metélőhagyma, só meg egy kevés tejföl keverékével megtöltjük. A paradicsomokat a levágott kis lappal befedjük, tűzálló tálra egymás mellé ültetjük, a maradék tejföllel leöntjük, a zsemlemorzsával meghintjük, és mindegyik paradicsomra egy kis darab vajat teszünk. A sütőben először kisebb lángon sütjük, majd egy kissé megpirítjuk a tetejét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.