Töltött paradicsom recept

Hozzávalók:
- 12 közepes, egyforma paradicsom
- 30 dkg sonka
- 2 dl tejföl
- kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- egy kevés zsemlemorzsa
- 1 csokor metélőhagyma (snidling)
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, és az üregeket a darált sonka, kemény tojás, összevagdalt metélőhagyma, só meg egy kevés tejföl keverékével megtöltjük. A paradicsomokat a levágott kis lappal befedjük, tűzálló tálra egymás mellé ültetjük, a maradék tejföllel leöntjük, a zsemlemorzsával meghintjük, és mindegyik paradicsomra egy kis darab vajat teszünk. A sütőben először kisebb lángon sütjük, majd egy kissé megpirítjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »