Töltött paradicsom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 közepes, egyforma paradicsom
  • 30 dkg sonka
  • 2 dl tejföl
  • kemény tojás
  • 5 dkg vaj
  • egy kevés zsemlemorzsa
  • 1 csokor metélőhagyma (snidling)

Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk, és az üregeket a darált sonka, kemény tojás, összevagdalt metélőhagyma, só meg egy kevés tejföl keverékével megtöltjük. A paradicsomokat a levágott kis lappal befedjük, tűzálló tálra egymás mellé ültetjük, a maradék tejföllel leöntjük, a zsemlemorzsával meghintjük, és mindegyik paradicsomra egy kis darab vajat teszünk. A sütőben először kisebb lángon sütjük, majd egy kissé megpirítjuk a tetejét.