Töltött padlizsán recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb padlizsán
- egy kisebb fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 30 dkg darált hús (nálam pulyka)
- kb 15 dkg rizs
- egy nagy doboz tejföl
- reszelt sajt ízlés szerint
- só
- bors
Elkészítése:
A padlizsánokat hosszában kettévágtam, kivájtam a közepét, kicsit megsóztam.
Az olajon a hagymát megdinszteltem, majd fűszereztem és rátettem a darált húst, majd mikor összeforrt, belekockáztam a padlizsán kivájt belső részét is és együtt főztem tovább.
Közben kifőztem a rizst, majd azt is belekevertem, majd ezzel töltöttem meg a padlizsánokat. Egy pici töltelék maradt ki, azt meg mellé tettem a fóliára.
Megöntöztem tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és 200 fokon kb 30 percig sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

