Töltött Krumpli recept

Hozzávalók:
- 10 db nagyobb méretü krumpli
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 nagypohár tejföl
- 25 dkg trappista sajt
- 30 dkg füstölt párizsi
- 1 fej vörös hagyma
- 1 gerszd fokhagyma
- só, bors, pici delikát
- 10dkg vaj
Elkészítése:
Én a krumplit megtisztítva egészben megfőzöm, ha kihűlt kettévágom és teáskanállal kiszedem a közepét egy edénybe. A szalonnát és a hagymát a sonkát kicsit megpirítom, majd hozzáadom a többi alapanyagot és ízesítem a fülszerekkel, majd összekeverem a kiszedett krumpli belsejével és kanállal megtöltögetem a félbevágott krumplit. A tetejét megszórom sajttal és szép pirosra megsütöm . Lehet tálalni önmagában is , de nagyon finom zöldségsalátával.Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »