Töltött gomba recept

Hozzávalók:
- 12-15 db nagyobb gomba
- néhány szelet gépsonka
- 1 kisebb fej vörös hagyma
- só
- bors
- reszelt sajt
Besamelhez:
- vaj
- liszt
- tej
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk, tönkjüket levágjuk, ezekre nem lesz szükségünk. ( egyéb gombás ételeknél természetesen felhasználható ). Tepsibe helyezzük őket.
Az apró kockákra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott sonka szeleteket, és rövid ideig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. Beletöltjük a gomba fejekbe.
Elkészítjük a besamel mártást
Kevés vajat olvasztunk serpenyőben, apránként lisztet adunk hozzá, felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Ezzel meglocsoljuk a gomba fejeket, majd reszelt sajtot szórunk rájuk, és 190 fokon megsütjük. Sült burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.
Tipp:
Érdemes nagy gomba fejeket használni, mert sütés után fele akkorák lesznek a gombák.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »