Töltött gomba recept

Hozzávalók:
- 12-15 db nagyobb gomba
- néhány szelet gépsonka
- 1 kisebb fej vörös hagyma
- só
- bors
- reszelt sajt
Besamelhez:
- vaj
- liszt
- tej
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk, tönkjüket levágjuk, ezekre nem lesz szükségünk. ( egyéb gombás ételeknél természetesen felhasználható ). Tepsibe helyezzük őket.
Az apró kockákra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott sonka szeleteket, és rövid ideig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. Beletöltjük a gomba fejekbe.
Elkészítjük a besamel mártást
Kevés vajat olvasztunk serpenyőben, apránként lisztet adunk hozzá, felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Ezzel meglocsoljuk a gomba fejeket, majd reszelt sajtot szórunk rájuk, és 190 fokon megsütjük. Sült burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.
Tipp:
Érdemes nagy gomba fejeket használni, mert sütés után fele akkorák lesznek a gombák.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »