Töltött gomba recept
                            Hozzávalók:
- 12-15 db nagyobb gomba
 - néhány szelet gépsonka
 - 1 kisebb fej vörös hagyma
 - só
 - bors
 - reszelt sajt
 
Besamelhez:
- vaj
 - liszt
 - tej
 
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk, tönkjüket levágjuk, ezekre nem lesz szükségünk. ( egyéb gombás ételeknél természetesen felhasználható ). Tepsibe helyezzük őket.
Az apró kockákra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott sonka szeleteket, és rövid ideig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal. Beletöltjük a gomba fejekbe.
Elkészítjük a besamel mártást
Kevés vajat olvasztunk serpenyőben, apránként lisztet adunk hozzá, felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Ezzel meglocsoljuk a gomba fejeket, majd reszelt sajtot szórunk rájuk, és 190 fokon megsütjük. Sült burgonyával, burgonyapürével tálaljuk.
Tipp:
Érdemes nagy gomba fejeket használni, mert sütés után fele akkorák lesznek a gombák.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

