Töltött édes káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kg-os tömör fehérkáposzta
- 50 dkg darált sertéshús
- 6 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- 1 kiskanál cukor
Elkészítés:
A káposztafejek tetejéről egy darabot levágunk. A belsejét kiszedjük, apróra vágjuk, és az olajban a cukorral és a sóval megpirítjuk, mintha káposztás kockához készítenénk elő. Őrölt borssal alaposan meghintjük, a hússal, a félig főtt rizzsel, a tojással összegyúrjuk, és a káposzta üregébe töltjük. A levágott tetejét visszaillesztjük, és tiszta konyharuhába kötve, sós vízben, kb. egy óra hosszat főzzük. Ezután a levét lecsurgatjuk, a káposztát tűzálló tálra ültetjük, olvasztott vajjal leöntjük, és sajttal meghintjük. A sütőben szépen megpirítjuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »