Töltött dagadó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- egy nagyobb sertésdagadó
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 db zsemle
- 20 dkg sertésmáj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- őrölt bors
- só
- 1 kisebb vöröshagyma
- tej
Elkészítése:
A száraz zsemlét tejben megáztatjuk,kifacsarjuk, a májat botmixerrel pürésítjük.
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, a májat, a felaprított petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával,vörös hagymával fűszerezzük, és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.
A húst kívül-belül besózzuk.
Egy tepsibe 1 dl olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük.
Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »