Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirke recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • egy 1,5 kg-os csirke
    • 2 zsemle

    Az áztatásához:

    • tej
    • 1 evőkanál olaj
    • 5 dkg vaj
    • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
    • a csirke mája vagy egy kis doboz májpástétom
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • 1 kiskanál majoránna
    • 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    Az olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, majd a tűzről levéve összekeverjük a tejben áztatott, kinyomkodott, összemorzsolt zsemlével, az elkapart májjal vagy májpástétommal, a nyers tojással meg a fűszerekkel. (Ha gazdagabban akarjuk adni, apróra vágott, vajban párolt gombát is keverhetünk bele.) Ezt a tölteléket a csirke bőre alá és a belsejébe tömködjük, és a szárnyast kívülről sóval, meg vajjal bedörzsöljük. Az egészet alufóliába csomagoljuk, és sütőlemezen a forró sütőben 45 percig sütjük. Végül a fóliából kibontjuk, levével együtt tűzálló tálba tesszük, és a levével locsolgatva megpirítjuk. Ezen a tölteléken kívül másféle módon is készíthetjük a töltött csirkét. A máj és gomba helyett keverhetünk a töltelékbe apróra vágott főtt füstölt húst, kemény tojást, sajtot, és ízesíthetjük más fűszerekkel, így kakukkfűvel, bazsalikommal, esetleg reszelt szerecsendióval bors meg majoránna helyett. Nemcsak egész csirkét tölthetünk, hanem nyomkodhatunk tölteléket a csirkemell vagy a comb bőre alá is, és úgy süthetjük meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá