Szalonnás töltött gomba recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 1 dl tejben megáztatott, kifacsart és összemorzsolt zsemle
- fél dl tejföl
- 15 dkg húsos (kolozsvári) szalonna
- só
- 1 kiskanál őrölt bors
- ketchup
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A megtisztított gombafejeket felfelé fordítva, egymás mellé, kivajazott tűzálló tálra fektetjük. A maradék vajban addig pároljuk az összevagdalt gombaszárakat és a reszelt vöröshagymát, amíg saját levét el nem főtte, akkor hozzáadjuk a zsemlét, a ketchupot, sót és a borsot. A citromlével és a tejföllel savanyítjuk, majd a töltelékből gombócokat formálva, mindegyik gombakalapra ültetünk egyet-egyet. A tetejére hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk, és a sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogós pirosra nem sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »