Szalonnás töltött gomba recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 1 dl tejben megáztatott, kifacsart és összemorzsolt zsemle
- fél dl tejföl
- 15 dkg húsos (kolozsvári) szalonna
- só
- 1 kiskanál őrölt bors
- ketchup
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A megtisztított gombafejeket felfelé fordítva, egymás mellé, kivajazott tűzálló tálra fektetjük. A maradék vajban addig pároljuk az összevagdalt gombaszárakat és a reszelt vöröshagymát, amíg saját levét el nem főtte, akkor hozzáadjuk a zsemlét, a ketchupot, sót és a borsot. A citromlével és a tejföllel savanyítjuk, majd a töltelékből gombócokat formálva, mindegyik gombakalapra ültetünk egyet-egyet. A tetejére hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk, és a sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogós pirosra nem sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »