Szalonnás töltött gomba recept
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 1 dl tejben megáztatott, kifacsart és összemorzsolt zsemle
- fél dl tejföl
- 15 dkg húsos (kolozsvári) szalonna
- só
- 1 kiskanál őrölt bors
- ketchup
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A megtisztított gombafejeket felfelé fordítva, egymás mellé, kivajazott tűzálló tálra fektetjük. A maradék vajban addig pároljuk az összevagdalt gombaszárakat és a reszelt vöröshagymát, amíg saját levét el nem főtte, akkor hozzáadjuk a zsemlét, a ketchupot, sót és a borsot. A citromlével és a tejföllel savanyítjuk, majd a töltelékből gombócokat formálva, mindegyik gombakalapra ültetünk egyet-egyet. A tetejére hajszálvékony szalonnaszeleteket borítunk, és a sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogós pirosra nem sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

