Sonkával töltött zeller recept

Hozzávalók:
- 2 szép nagy zeller
- 20 dkg főtt füstölt hús
- 2 kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tejföl
- 1 kiskanál olaj
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- só
- csipet cukor
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A meghámozott zellert fél cm vastag karikákra vágjuk, sós, enyhén cukros vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük. A húst és a kemény tojásokat apróra vágjuk, a megvagdalt petrezselyemzöldet meg az olajon pirított hagymát belekeverjük, és két zellerkarikát ezzel a töltelékkel összeragasztunk. A megtöltött zellerkarikákat vajjal kikent tálra egymás mellé fektetjük, tetejüket reszelt sajttal meg pici vajdarabkákkal meghintjük, és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt el nem olvadt. Nem szabad megpirítani!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »