Sonkás padlizsán recept

Hozzávalók:
- 2 szép nagy padlizsán
- 30 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- majoránna
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, de nem hámozzuk meg, egészben hagyjuk, műanyag késsel az oldalát bevagdaljuk, és mindegyik vágatba egy sonkaszeletet dugunk. Hasonlóképpen a hosszúkásra vágott fokhagymagerezdekkel is megtűzdeljük, majd az egészet kívülről a fűszerekkel bedörzsöljük. Olajjal megkent tűzálló tálra fektetjük, olajjal leöntjük, és a sütőben egészben megsütjük. (20-25 perc a padlizsán nagyságától függően!) Tálaláskor a padlizsánokat kettévágjuk, hogy mindenkinek egy fél jusson, és a megforrósított, tejföllel elkevert vajjal leöntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »