Pupusas recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 7 ek FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny 7 ek finomliszt)
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 40 ml étolaj
- 130 ml víz
Töltelék:
- 15 dkg kolozsvári szalonna apró kockára vágva
- 1 kis fej hagyma
- 3 fej gomba
- 1 fej fokhagyma
- 25 dkg reszelt sajt
- só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd amíg elkészítem a tölteléket, addig pihentetem.
A szalonnát kevés zsiradékon megpirítom, hozzáadva a hagymát üvegesre pirítom, végül a gombával még néhány percet tovább sütöm, majd leveszem a tűzről és hozzáadom a reszelt fokhagymát.
A tésztát lisztezett deszkára teszem, négy egyenlő részre osztom, kb. 1 cm vastagra nyújtom, bele teszem a tölteléket, megszórom reszelt sajttal, széleit össze csíptetem, kicsit kilapítom és egy teflon serpenyőben, olaj nélkül, pár perc alatt, mindkét oldalát megsütöm.
Reszelt sajttal megszórva, forrón tálalom!
Ajánlom hozzá a chili szószt, mert nekem nagyon ízletes vele.
Jó étvágyat!
Tipp:
A töltelék a hűtő aktuális tartama és ízlés szerint változtatható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »



