Napraforgó recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél élesztő
- 2dl tej
- 1 kocka margarin
- 20 dkg sonka
- 20dkg sajt
- ízlés szerint tejföl
- mustár
- só
- bors
Elkészítése:
A sonkát reszelőn lereszeljük, meg a sajtot is, és ízesítjük a tejföllel, sóval, borssal, és mustárral. A tésztához a szokásos módon összekeverjük a hozzávalókat, és dagasztjuk! Ha megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakúra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük a töltelékkel. Kinyújtjuk a másik lapot és befedjük a tölteléket. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, ne szakítsa át a tésztát. Csíkozzunk fel a tésztát és minden csíkot tekerjünk meg kétszer. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »