Napraforgó recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél élesztő
- 2dl tej
- 1 kocka margarin
- 20 dkg sonka
- 20dkg sajt
- ízlés szerint tejföl
- mustár
- só
- bors
Elkészítése:
A sonkát reszelőn lereszeljük, meg a sajtot is, és ízesítjük a tejföllel, sóval, borssal, és mustárral. A tésztához a szokásos módon összekeverjük a hozzávalókat, és dagasztjuk! Ha megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakúra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük a töltelékkel. Kinyújtjuk a másik lapot és befedjük a tölteléket. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, ne szakítsa át a tésztát. Csíkozzunk fel a tésztát és minden csíkot tekerjünk meg kétszer. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »