Napraforgó recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél élesztő
- 2dl tej
- 1 kocka margarin
- 20 dkg sonka
- 20dkg sajt
- ízlés szerint tejföl
- mustár
- só
- bors
Elkészítése:
A sonkát reszelőn lereszeljük, meg a sajtot is, és ízesítjük a tejföllel, sóval, borssal, és mustárral. A tésztához a szokásos módon összekeverjük a hozzávalókat, és dagasztjuk! Ha megkelt, 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Az egyik tésztát kb. 2-3 mm vastag kör alakúra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük a töltelékkel. Kinyújtjuk a másik lapot és befedjük a tölteléket. Egy poharat lisztbe mártunk, majd a tészta közepét megnyomjuk vele, de ügyeljünk, ne szakítsa át a tésztát. Csíkozzunk fel a tésztát és minden csíkot tekerjünk meg kétszer. Megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »