Különleges töltött káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 fej (édes) káposzta
- 50 dkg darált hús
- 1 gyors főzőtasakos rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej hagyma
- só, bors, ételízesítő, majoránna, oregánó, petrezselyem
- egész köménymag
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 20 dkg füstölt főtt tarja
- 1-1,5 l húsleves alaplé
Elkészítés:
A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, a kockára vágott füstölt-főtt tarjával, a elaprított hagymával. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majorannával, oregánóval, petrezselyemmel. A káposzta szélső sérült leveleit levágjuk, torzsát éles késsel kivágjuk, úgy, hogy a fej egészben maradjon. Nagy fazékban vizet forralunk fel. Teszünk bele sót, köménymagot, valamint a káposztafejet (torzsanyílással lefelé). A káposztát a vízben kb. 20 percig főzzük (közben villával a káposztaleveleket részben lefejthetjük). A káposztát kiemeljük a vízből, torzsanyílással lefelé egy tányérra rakjuk (hasonlóan kiszedjük a már levált leveleket is). Ha kissé kihűlt a káposzta, a leveleket leszedjük, a szélső levelek vastagabb részét kivágjuk, vagy lelaposítjuk, hogy könnyen feltekerhető legyen. Minden levélre (a nagyobbakat vágjuk ketté) 1-1 púpozott ek. darált húsos tölteléket teszünk. A levelek két szélét behajtjuk, majd feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük és formázzuk. A kész káposztákat egy tányérra tesszük. Az alaplevest elkeverjük a paradicsompürével, esetleg ízesíthetjük sóval, kevés cukorral és felöntjük a káposztát úgy, hogy a lé a tekercseket ellepje. Az ételt fedő alatt lassú tűzön (kb. 1,5 óra alatt) megfőzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

