Kolbászos, póréhagymás töltött burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db közepes burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt
- 1 szál füstölt kolbász
- 1/2 póréhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben héjában megfőzzük. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A kolbászt és a szalonnát apró kockára vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A burgonyáknak lehúzzuk a héját, hosszában kettévágjuk és a belsejét kanál segítségével kikaparjuk. A szalonnát kipirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát.
Rátesszük a kolbászt és 5-6 percig együtt pirítjuk. Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt és a burgonya kikapart részét.
Sózzuk, borsozzuk. A fél burgonyákat kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük, egymás mellé majd megtöltjük a kolbászos töltelékkel.
A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »