Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos, póréhagymás töltött burgonya recept

Kolbászos, póréhagymás töltött burgonya
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db közepes burgonya
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 4 dl tejföl
    • 20 dkg trappista sajt
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 1/2 póréhagyma
    • őrölt fehér bors
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben héjában megfőzzük. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A kolbászt és a szalonnát apró kockára vágjuk. A sajtot lereszeljük.

    A burgonyáknak lehúzzuk a héját, hosszában kettévágjuk és a belsejét kanál segítségével kikaparjuk. A szalonnát kipirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát.

    Rátesszük a kolbászt és 5-6 percig együtt pirítjuk. Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt és a burgonya kikapart részét.

    Sózzuk, borsozzuk. A fél burgonyákat kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük, egymás mellé majd megtöltjük a kolbászos töltelékkel.

    A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá