Kolbászos, póréhagymás töltött burgonya

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 db közepes burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1/2 póréhagyma
  • őrölt fehér bors
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben héjában megfőzzük. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A kolbászt és a szalonnát apró kockára vágjuk. A sajtot lereszeljük.

A burgonyáknak lehúzzuk a héját, hosszában kettévágjuk és a belsejét kanál segítségével kikaparjuk. A szalonnát kipirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát.

Rátesszük a kolbászt és 5-6 percig együtt pirítjuk. Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt és a burgonya kikapart részét.

Sózzuk, borsozzuk. A fél burgonyákat kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük, egymás mellé majd megtöltjük a kolbászos töltelékkel.

A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!