Gombával töltött sonka recept

Hozzávalók:
- 40 dkg gomba
- 8 vékony gépsonkaszelet
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 mokkáskanál reszelt vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított gombát cikkekre vágjuk, és 5 dkg vajban, sóval, borssal ízesítve megpároljuk. A gépsonkaszeleteket ezzel a töltelékkel megtöltjük, és összegöngyöljük, mint a palacsintát. A göngyöleget tűzálló tálra egymás mellé fektetjük. A gomba visszamaradt levébe tesszük a maradék vajat, a paradicsompürét, a vöröshagymát, egy kevés sót, és alaposan összeforraljuk. A tűzről levéve a tejföllel gazdagítjuk, a megtöltött sonkagöngyölegekre öntjük, és az egészet reszelt sajttal meghintve, csak annyi időre tesszük a sütőbe, hogy a sajt a tetején megolvadjon, de nem szabad megpirulnia.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »