Töltött cukkini karikák recept
                            Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
 - só
 - 1 csomag mexikói vegyes zöldség
 - 1 cs bolognai spagetti alap
 - 1 db közepes cukkini
 - 1 cs sültkrumpli fűszersó
 - 10 dkg margarin
 - 2 bögre forró víz
 - olaj
 
Elkészítése:
A rizst kevés olajon megpirítjuk,addig amíg kicsit ki nem fehéredik, megsózzuk, majd hozzáadjuk a forró vizet és takarék lángon puhára főzzük. Közben a zöldségkeveréket a margarinon 2 dl vízzel megpároljuk, amikor félig puha akkor hozzáadjuk a bolognai alapot. Gyakori kevergetés mellett picit sűrűre főzzük. Ha megvan hozzákeverjük a rizst és 1-2 percig még főzzük. A cukkinit megmossuk és 2cm-es karikákra vágjuk kiszedjük a közepét.Közbe a 2 cm-es karikákra vágott cukkinit olajozott tepsibe sorba rakjuk és a közepébe halmozzuk a rizses keveréket, majd a töltött karikákat megszórjuk sültkrumpli fűszersóval.A tepsit lefedjük alufóliával és közepes hőfokon puhára sütjük. Amikor megpuhult levesszük a fóliát. Visszatesszük még egy kicsit pirulni. (Lehet rá sajtot is olvasztani.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

