Töltött cukkini recept

Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 1 kiskanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- csipet pirospaprika
- 40 dkg darált hús (bármilyen darált hússal elkészíthető)
- 4 szelet bacon
- 1 paradicsom
- petrezselyem zöld
- só
- bors
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom és az olajon üvegesre pirítom. Pirospaprikával megszórom, majd a darált húst hozzáadom. Kevergetés mellett megsütöm. Sóval, borssal ízesítem. Amikor átsült, leveszem a tűzről és félre teszem.
A cukkiniket hosszában félbe vágom és a magját eltávolítom (4 db hajótest szerű cukkinit kapok). A fél cukkinikat kibélelem a baconnel, majd erre ráteszem a megsült darált húst. A paradicsomot felkarikázom és a darált hús tetejére helyezem (kb 2 szelet/cukkini). A reszelt sajtot összekeverem a tejföllel és beleszórok egy kevés petrezselyem zöldet. Ezt a krémes feltétet rákanalazom az elkészített darált húsos cukkinik tetejére.
180 °C-ra előmelegített sütőbe rakom és addig sütöm, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Kb 20-30 perc. Önmagában vagy zöld salátával tálalható.
Tipp:
Nagyon finom, egészséges, könnyű ebéd vagy vacsora.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »