Töltött cipó recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg-os cipó
- 40 dkg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 kaliforniai paprika
- só
- bors
- oregánó
- étolaj
Elkészítése:
A kenyér felső részét levágjuk, a belsejét kiszedjük, hogy tölthető legyen.
Elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Következik a kockára vágott kaliforniai paprika és a paradicsompüré, só bors, oregánó. Saját levében megpároljuk. A végén beletesszük a reszelt sajtot és a kenyér belsejét is, az egészet jól összekeverjük és betöltjük a cipóba.
A tetejét befedjük baconnel, betekerjük alufóliába és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a cipó tetejét megpirítjuk. Még melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.