Töltött cipó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött cipó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg-os cipó
  • 40 dkg darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg bacon
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 kaliforniai paprika
  • bors
  • oregánó
  • étolaj

Elkészítése:

A kenyér felső részét levágjuk, a belsejét kiszedjük, hogy tölthető legyen.

Elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Következik a kockára vágott kaliforniai paprika és a paradicsompüré, só bors, oregánó. Saját levében megpároljuk. A végén beletesszük a reszelt sajtot és a kenyér belsejét is, az egészet jól összekeverjük és betöltjük a cipóba.

A tetejét befedjük baconnel, betekerjük alufóliába és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a cipó tetejét megpirítjuk. Még melegen tálaljuk.