Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos-virslis lecsó bográcsban recept

Tojásos-virslis lecsó bográcsban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 nagy fej vöröshagyma
    • 5 nagy fehér húsú paprika
    • 3 nagy paradicsom
    • 0,5 dl olaj
    • 2 csapott tk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 35 dkg füstölt pulyka virsli
    • 6 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A hagymát felkockázzuk, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A virslit felkarikázzuk.

    Ha már ég a tűz a bogrács alatt, akkor az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát. Kicsit együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot is. Ízesítjük sóval, borssal.

    Ha már a paprika megpuhult, és a paradicsom is megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
    Kicsit együtt főzzük. Közben a tojásokat feltörjük, egy kis tálban villával kicsit felverjük.

    A lecsóhoz adjuk a tojást, és folyamatosan kavargatva készre főzzük.
    Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

    Tipp:

    Elhatároztuk, hogy szombaton nem melegítünk be a házba főzéssel, hisz így is elég nagy a hőség, hanem bográcsozunk egyet az udvaron. Semmi különlegeset, csak egy egyszerű lecsót virslivel és tojással.
    Nem lett túl nagy adag, épp 5 felnőttnek elegendő, de nagyon finom, és olyan jó kis tunkolós étel.

    A tojásos-virslis lecsó bográcsban kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 118 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá