Tojásos-virslis lecsó bográcsban recept

Hozzávalók:
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 5 nagy fehér húsú paprika
- 3 nagy paradicsom
- 0,5 dl olaj
- 2 csapott tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 35 dkg füstölt pulyka virsli
- 6 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A hagymát felkockázzuk, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A virslit felkarikázzuk.
Ha már ég a tűz a bogrács alatt, akkor az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát. Kicsit együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot is. Ízesítjük sóval, borssal.
Ha már a paprika megpuhult, és a paradicsom is megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
Kicsit együtt főzzük. Közben a tojásokat feltörjük, egy kis tálban villával kicsit felverjük.
A lecsóhoz adjuk a tojást, és folyamatosan kavargatva készre főzzük.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Elhatároztuk, hogy szombaton nem melegítünk be a házba főzéssel, hisz így is elég nagy a hőség, hanem bográcsozunk egyet az udvaron. Semmi különlegeset, csak egy egyszerű lecsót virslivel és tojással.
Nem lett túl nagy adag, épp 5 felnőttnek elegendő, de nagyon finom, és olyan jó kis tunkolós étel.
A tojásos-virslis lecsó bográcsban kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »