Tojásos-virslis lecsó bográcsban recept

Hozzávalók:
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 5 nagy fehér húsú paprika
- 3 nagy paradicsom
- 0,5 dl olaj
- 2 csapott tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 35 dkg füstölt pulyka virsli
- 6 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A hagymát felkockázzuk, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A virslit felkarikázzuk.
Ha már ég a tűz a bogrács alatt, akkor az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát. Kicsit együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot is. Ízesítjük sóval, borssal.
Ha már a paprika megpuhult, és a paradicsom is megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
Kicsit együtt főzzük. Közben a tojásokat feltörjük, egy kis tálban villával kicsit felverjük.
A lecsóhoz adjuk a tojást, és folyamatosan kavargatva készre főzzük.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Elhatároztuk, hogy szombaton nem melegítünk be a házba főzéssel, hisz így is elég nagy a hőség, hanem bográcsozunk egyet az udvaron. Semmi különlegeset, csak egy egyszerű lecsót virslivel és tojással.
Nem lett túl nagy adag, épp 5 felnőttnek elegendő, de nagyon finom, és olyan jó kis tunkolós étel.
A tojásos-virslis lecsó bográcsban kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »