Tojásos-virslis lecsó bográcsban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • 5 nagy fehér húsú paprika
  • 3 nagy paradicsom
  • 0,5 dl olaj
  • 2 csapott tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 35 dkg füstölt pulyka virsli
  • 6 kisebb tojás

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A hagymát felkockázzuk, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A virslit felkarikázzuk.

Ha már ég a tűz a bogrács alatt, akkor az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát. Kicsit együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot is. Ízesítjük sóval, borssal.

Ha már a paprika megpuhult, és a paradicsom is megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
Kicsit együtt főzzük. Közben a tojásokat feltörjük, egy kis tálban villával kicsit felverjük.

A lecsóhoz adjuk a tojást, és folyamatosan kavargatva készre főzzük.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

Tipp:

Elhatároztuk, hogy szombaton nem melegítünk be a házba főzéssel, hisz így is elég nagy a hőség, hanem bográcsozunk egyet az udvaron. Semmi különlegeset, csak egy egyszerű lecsót virslivel és tojással.
Nem lett túl nagy adag, épp 5 felnőttnek elegendő, de nagyon finom, és olyan jó kis tunkolós étel.