Tojásos lecsó virslivel recept
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 lecsópaprika
- 3 paradicsom
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kg virsli
- néhány bazsalikomlevél
- kevés petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
- kevés őrölt pirospaprika
- csípős paprika ízlés szerint (elhagyható)
- kevés étolaj
Elkészítése:
A hagymát karikára, a paradicsomot nagyon apró darabokra vágjuk, vagy meghámozzuk. (A csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, és ezután könnyen lehúzható a héja.) A paprikát tetszőlegesen daraboljuk, vagy felkarikázzuk.
A felkarikázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, összeforraljuk. A virsliről lehúzzuk a héját, felkarikázzuk, és azt is hozzátesszük. (Adhatunk még hozzá 1 bögre rizst is, amivel még tartalmasabbá tehetjük.)
A felkarikázott paprikával együtt apróra vágott bazsalikom- és petrezselyemzöldet is adunk hozzá, valamint enyhén megborsozzuk. Ha csípőset kívánunk adni a lecsóhoz, azt is most tegyük meg.
A lazán felvert tojással összemelegítjük addig, hogy a tojás megszilárduljon kicsit. Kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd tálaljuk.