Tojásos lecsó virslivel recept

Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 lecsópaprika
- 3 paradicsom
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kg virsli
- néhány bazsalikomlevél
- kevés petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
- kevés őrölt pirospaprika
- csípős paprika ízlés szerint (elhagyható)
- kevés étolaj
Elkészítése:
A hagymát karikára, a paradicsomot nagyon apró darabokra vágjuk, vagy meghámozzuk. (A csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, és ezután könnyen lehúzható a héja.) A paprikát tetszőlegesen daraboljuk, vagy felkarikázzuk.
A felkarikázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, összeforraljuk. A virsliről lehúzzuk a héját, felkarikázzuk, és azt is hozzátesszük. (Adhatunk még hozzá 1 bögre rizst is, amivel még tartalmasabbá tehetjük.)
A felkarikázott paprikával együtt apróra vágott bazsalikom- és petrezselyemzöldet is adunk hozzá, valamint enyhén megborsozzuk. Ha csípőset kívánunk adni a lecsóhoz, azt is most tegyük meg.
A lazán felvert tojással összemelegítjük addig, hogy a tojás megszilárduljon kicsit. Kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »