Tepsis krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 8 nagyobb szelet füstölt szalonna
- 1 pár sütőkolbász
- 2 pár sütnivaló hurka
- 2 db piros, vastaghúsú tv paprika
- 20 dkg fasírthús vagy vagdalthús
- 4 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sült krumpli fűszerkeverék
- 1 ek sertészsír
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd lehámozzuk. A legnagyobb tepsinket bekenjük a sertészsírral, rátesszük a nagyobb hasábra vágott burgonyát, megszórjuk a sült krumpli fűszerrel és kb. 15-20 perc alatt szép arany színűre sütjük.
Amíg sül a krumpli, a szalonnát taréjra vágjuk, a fasírthúst vagy vagdaltat 4 részre osztjuk és a hosszában kettévágott,- kicsumázott paprikákat betöltjük vele.
A 2 fej fokhagymát és a 2db vöröshagymát megtisztítjuk.
Ha a sült krumpli elkészült, kivesszük a sütőből a tepsit és gusztán elrendezve rátesszük a burgonya tetejére az előkészített kolbászokat, szalonnákat, hússal töltött paprikákat, paradicsomot, hagymát és a fokhagymagerezdeket.
Visszatesszük a sütőbe és mire a szalonna ropogósra sül, addigra a kolbászok is elkészülnek.. A végén tetszés szerint rátörjük a tojásokat és még 4-5 percig sütjük.
Mustárral, majonézzel és friss kenyérrel tálaljuk!
Tipp:
Nagyon kiadós kalóriabomba és nagyon laktató! A hozzávalók mennyiségét tetszés szerint ki-ki kedvére variálható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »