Tepsis krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 8 nagyobb szelet füstölt szalonna
- 1 pár sütőkolbász
- 2 pár sütnivaló hurka
- 2 db piros, vastaghúsú tv paprika
- 20 dkg fasírthús vagy vagdalthús
- 4 db paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sült krumpli fűszerkeverék
- 1 ek sertészsír
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd lehámozzuk. A legnagyobb tepsinket bekenjük a sertészsírral, rátesszük a nagyobb hasábra vágott burgonyát, megszórjuk a sült krumpli fűszerrel és kb. 15-20 perc alatt szép arany színűre sütjük.
Amíg sül a krumpli, a szalonnát taréjra vágjuk, a fasírthúst vagy vagdaltat 4 részre osztjuk és a hosszában kettévágott,- kicsumázott paprikákat betöltjük vele.
A 2 fej fokhagymát és a 2db vöröshagymát megtisztítjuk.
Ha a sült krumpli elkészült, kivesszük a sütőből a tepsit és gusztán elrendezve rátesszük a burgonya tetejére az előkészített kolbászokat, szalonnákat, hússal töltött paprikákat, paradicsomot, hagymát és a fokhagymagerezdeket.
Visszatesszük a sütőbe és mire a szalonna ropogósra sül, addigra a kolbászok is elkészülnek.. A végén tetszés szerint rátörjük a tojásokat és még 4-5 percig sütjük.
Mustárral, majonézzel és friss kenyérrel tálaljuk!
Tipp:
Nagyon kiadós kalóriabomba és nagyon laktató! A hozzávalók mennyiségét tetszés szerint ki-ki kedvére variálható!