Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis krumpli recept

Tepsis krumpli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg burgonya
    • 8 nagyobb szelet füstölt szalonna
    • 1 pár sütőkolbász
    • 2 pár sütnivaló hurka
    • 2 db piros, vastaghúsú tv paprika
    • 20 dkg fasírthús vagy vagdalthús
    • 4 db paradicsom
    • 2 db vöröshagyma
    • 2 fej fokhagyma
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sült krumpli fűszerkeverék
    • 1 ek sertészsír

    Elkészítése:

    A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd lehámozzuk. A legnagyobb tepsinket bekenjük a sertészsírral, rátesszük a nagyobb hasábra vágott burgonyát, megszórjuk a sült krumpli fűszerrel és kb. 15-20 perc alatt szép arany színűre sütjük.

    Amíg sül a krumpli, a szalonnát taréjra vágjuk, a fasírthúst vagy vagdaltat 4 részre osztjuk és a hosszában kettévágott,- kicsumázott paprikákat betöltjük vele.

    A 2 fej fokhagymát és a 2db vöröshagymát megtisztítjuk.

    Ha a sült krumpli elkészült, kivesszük a sütőből a tepsit és gusztán elrendezve rátesszük a burgonya tetejére az előkészített kolbászokat, szalonnákat, hússal töltött paprikákat, paradicsomot, hagymát és a fokhagymagerezdeket.

    Visszatesszük a sütőbe és mire a szalonna ropogósra sül, addigra a kolbászok is elkészülnek.. A végén tetszés szerint rátörjük a tojásokat és még 4-5 percig sütjük.

    Mustárral, majonézzel és friss kenyérrel tálaljuk!

    Tipp:

    Nagyon kiadós kalóriabomba és nagyon laktató! A hozzávalók mennyiségét tetszés szerint ki-ki kedvére variálható!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá