Tepsis krumpli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 8 nagyobb szelet füstölt szalonna
  • 1 pár sütőkolbász
  • 2 pár sütnivaló hurka
  • 2 db piros, vastaghúsú tv paprika
  • 20 dkg fasírthús vagy vagdalthús
  • 4 db paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sült krumpli fűszerkeverék
  • 1 ek sertészsír

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd lehámozzuk. A legnagyobb tepsinket bekenjük a sertészsírral, rátesszük a nagyobb hasábra vágott burgonyát, megszórjuk a sült krumpli fűszerrel és kb. 15-20 perc alatt szép arany színűre sütjük.

Amíg sül a krumpli, a szalonnát taréjra vágjuk, a fasírthúst vagy vagdaltat 4 részre osztjuk és a hosszában kettévágott,- kicsumázott paprikákat betöltjük vele.

A 2 fej fokhagymát és a 2db vöröshagymát megtisztítjuk.

Ha a sült krumpli elkészült, kivesszük a sütőből a tepsit és gusztán elrendezve rátesszük a burgonya tetejére az előkészített kolbászokat, szalonnákat, hússal töltött paprikákat, paradicsomot, hagymát és a fokhagymagerezdeket.

Visszatesszük a sütőbe és mire a szalonna ropogósra sül, addigra a kolbászok is elkészülnek.. A végén tetszés szerint rátörjük a tojásokat és még 4-5 percig sütjük.

Mustárral, majonézzel és friss kenyérrel tálaljuk!

Tipp:

Nagyon kiadós kalóriabomba és nagyon laktató! A hozzávalók mennyiségét tetszés szerint ki-ki kedvére variálható!