Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis káposzta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 kg savanyú káposzta
    • 4 nagyobb fej vöröshagyma
    • 30 dkg. rizs
    • 3 evőkanál étolaj
    • 1 kg. csontozott csülök, vagy comb, tarja, oldalas (ez ízlés dolga, bármelyikkel finom),
    • bors,
    • delikát,
    • 2 doboz sör

    Elkészítése:
    Nagy méretű, magas oldalú tepsi alját olajjal megkenjük, beletesszük a megmosott savanyú káposztát, a szeletekre vágott vöröshagymát, a megmosott rizst, alaposan összekeverjük, fűszerezzük, a sóval vigyázzunk a káposzta miatt! Ráöntjük a sört, a tetejére fektetjük a szeletekre vágott fűszerezett húsdarabokat, alufóliával alaposan lezárjuk, és betesszük a forró sütőbe, gázsütőnél 5-ös fokozat, kb.1 óra múlva megnézzük, ilyenkor a húsokat már meg lehet fordítani, hogy a másik oldaluk is szépen megsüljön, megkóstoljuk a káposztát, a rizst, ha elpárolgott a sör, és véletlenül még kellene, egy féldoboznyit még alá lehet önteni. Mire a hús mindkét oldala pirosra sül, a káposzta is megpuhul! Roppant ízletes, laktató egytálétel a családom kedvence. Jó étvágyat hozzá, ha valakinek kedve szottyan elkészíteni! Ebből az adagból kb.8 fő alaposan jóllakhat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá