Tepsis káposzta recept
Hozzávalók:
- 2 kg savanyú káposzta
- 4 nagyobb fej vöröshagyma
- 30 dkg. rizs
- 3 evőkanál étolaj
- 1 kg. csontozott csülök, vagy comb, tarja, oldalas (ez ízlés dolga, bármelyikkel finom),
- só
- bors,
- delikát,
- 2 doboz sör
Elkészítése:
Nagy méretű, magas oldalú tepsi alját olajjal megkenjük, beletesszük a megmosott savanyú káposztát, a szeletekre vágott vöröshagymát, a megmosott rizst, alaposan összekeverjük, fűszerezzük, a sóval vigyázzunk a káposzta miatt! Ráöntjük a sört, a tetejére fektetjük a szeletekre vágott fűszerezett húsdarabokat, alufóliával alaposan lezárjuk, és betesszük a forró sütőbe, gázsütőnél 5-ös fokozat, kb.1 óra múlva megnézzük, ilyenkor a húsokat már meg lehet fordítani, hogy a másik oldaluk is szépen megsüljön, megkóstoljuk a káposztát, a rizst, ha elpárolgott a sör, és véletlenül még kellene, egy féldoboznyit még alá lehet önteni. Mire a hús mindkét oldala pirosra sül, a káposzta is megpuhul! Roppant ízletes, laktató egytálétel a családom kedvence. Jó étvágyat hozzá, ha valakinek kedve szottyan elkészíteni! Ebből az adagból kb.8 fő alaposan jóllakhat!