Tepsis káposzta recept

Hozzávalók:
- 2 kg savanyú káposzta
- 4 nagyobb fej vöröshagyma
- 30 dkg. rizs
- 3 evőkanál étolaj
- 1 kg. csontozott csülök, vagy comb, tarja, oldalas (ez ízlés dolga, bármelyikkel finom),
- só
- bors,
- delikát,
- 2 doboz sör
Elkészítése:
Nagy méretű, magas oldalú tepsi alját olajjal megkenjük, beletesszük a megmosott savanyú káposztát, a szeletekre vágott vöröshagymát, a megmosott rizst, alaposan összekeverjük, fűszerezzük, a sóval vigyázzunk a káposzta miatt! Ráöntjük a sört, a tetejére fektetjük a szeletekre vágott fűszerezett húsdarabokat, alufóliával alaposan lezárjuk, és betesszük a forró sütőbe, gázsütőnél 5-ös fokozat, kb.1 óra múlva megnézzük, ilyenkor a húsokat már meg lehet fordítani, hogy a másik oldaluk is szépen megsüljön, megkóstoljuk a káposztát, a rizst, ha elpárolgott a sör, és véletlenül még kellene, egy féldoboznyit még alá lehet önteni. Mire a hús mindkét oldala pirosra sül, a káposzta is megpuhul! Roppant ízletes, laktató egytálétel a családom kedvence. Jó étvágyat hozzá, ha valakinek kedve szottyan elkészíteni! Ebből az adagból kb.8 fő alaposan jóllakhat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »