Tepsis hal cukkinivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 1 kg burgonya
- 1 csomag halak fűszerkeverék
- 2 ek olívaolaj
- 2 db cukkini
- 2 pohár tejföl
- 2 ek sűrített paradicsom
- 10 dkg sajt
- 1 db citrom leve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A krumplit meghámozom és karikára vágom és egy kiolajozott tepsi aljára rendezem. A halas fűszerkeverék felét rászórom.
Ezután rárakom a felkockázott halat, megszórom őrölt borssal, ráfacsarom a citrom levét, majd befedem az ugyancsak karikára vágott cukkinival.
Egy tálban elkeverem a tejfölt a sűrített paradicsommal és a maradék fűszerkeverékkel és rákanalazom a cukkinira.
Tetejére reszelt sajtot szórok és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Ha a sajt megpirul a tetején akkor készen van.
Nem kell folyadékot aláönteni, mert az összetevők mindegyike tartalmaz vizet, amit a sütéskor elenged.
A sózásnál figyelembe vettem, hogy a fűszerkeverék tartalmaz sót.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »