Tepsis hal cukkinivel recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
 - 1 kg burgonya
 - 1 csomag halak fűszerkeverék
 - 2 ek olívaolaj
 - 2 db cukkini
 - 2 pohár tejföl
 - 2 ek sűrített paradicsom
 - 10 dkg sajt
 - 1 db citrom leve
 - ízlés szerint só
 - ízlés szerint őrölt bors
 
Elkészítése:
A krumplit meghámozom és karikára vágom és egy kiolajozott tepsi aljára rendezem. A halas fűszerkeverék felét rászórom.
Ezután rárakom a felkockázott halat, megszórom őrölt borssal, ráfacsarom a citrom levét, majd befedem az ugyancsak karikára vágott cukkinival.
Egy tálban elkeverem a tejfölt a sűrített paradicsommal és a maradék fűszerkeverékkel és rákanalazom a cukkinira.
Tetejére reszelt sajtot szórok és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Ha a sajt megpirul a tetején akkor készen van.
Nem kell folyadékot aláönteni, mert az összetevők mindegyike tartalmaz vizet, amit a sütéskor elenged.
A sózásnál figyelembe vettem, hogy a fűszerkeverék tartalmaz sót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
											
											
											
											
											
											
											
											
											
											
											
											






