Tepsis csirkemell póréhagymával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 1 kg burgonya
- 25 dkg bacon (szeletelt)
- 1 szál póréhagyma
- 2 ek csirke fűszersó
- 2 kápia paprika
- 350 g tejföl
- 3 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál őrölt szerecsendió
- 10 dkg sajt
- 6 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csirkemell filét fél centi vastagra szeletelem, a krumplit meghámozom és fél centis karikára vágom.
Egy nagy méretű (38*30 cm-es) tepsi alját kirakom a szeletelt baconnel, két sorban rárakom a krumplikarikákat.
A hússzeletekkel betakarom és meghintem a szárnyas fűszerkeverékkel.
A póréhagymát karikára, a kápiát csíkokra vágom, majd egyenletesen elosztom a húson.
A tejszínt, tejfölt, tojást, áttört fokhagymát és őrölt szerecsendiót összekeverem, majd ráöntöm a tepsiben lévőkre úgy, hogy mindent befedjen.
Sajtot reszelek a tetejére, befedem alufóliával és 40 percig 200 fokon sütöm.
Ezután eltávolítom a fóliát, és addig sütöm, míg megpirul a teteje.
Tipp:
Sózni külön nem kell, mert a bacon, a fűszersó és a sajt is tartalmaz sót.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »