Tepsiben sült, zöldséges csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 alsó és felső csirkecomb
- fél kg krumpli (lehet kevesebb vagy több is, ha szeretjük)
- egy közepes fej lilahagyma
- 2 paprika
- 2 dl tejföl
- egy csomó petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat átdörzsöljük a sóval és borssal, majd az olajjal kikent tepsibe rakjuk. A krumplit meghámozzuk és egészben a combok mellé rakjuk (ha nagyon nagyok, akkor kettőbe is vághatjuk őket). A tepsit alufóliával lefedjük és 40 percre 230 fokos sütőbe tesszük.
A hagymát felkarikázzuk, a paprikát felszeleteljük. A petrezselymet apróra felvágjuk. A tejfölt kikeverjük sóval és a petrezselyemmel.
A húst megszúrjuk, hogy megpuhult-e. Ha igen, akkor levesszük róla az alufóliát, a tejfölös mártást a krumplikra kanalazzuk (a húsra is tehetünk), a zöldségeket a tetejére pakoljuk és még kb 20-25 percig sütjük alufólia nélkül.
Ha a combok megpirultak és a zöldségek is megsültek kivesszük a sütőből.
Tipp:
Vegyes salátával nagyon finom. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »