Tepsiben sült, zöldséges csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 alsó és felső csirkecomb
- fél kg krumpli (lehet kevesebb vagy több is, ha szeretjük)
- egy közepes fej lilahagyma
- 2 paprika
- 2 dl tejföl
- egy csomó petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat átdörzsöljük a sóval és borssal, majd az olajjal kikent tepsibe rakjuk. A krumplit meghámozzuk és egészben a combok mellé rakjuk (ha nagyon nagyok, akkor kettőbe is vághatjuk őket). A tepsit alufóliával lefedjük és 40 percre 230 fokos sütőbe tesszük.
A hagymát felkarikázzuk, a paprikát felszeleteljük. A petrezselymet apróra felvágjuk. A tejfölt kikeverjük sóval és a petrezselyemmel.
A húst megszúrjuk, hogy megpuhult-e. Ha igen, akkor levesszük róla az alufóliát, a tejfölös mártást a krumplikra kanalazzuk (a húsra is tehetünk), a zöldségeket a tetejére pakoljuk és még kb 20-25 percig sütjük alufólia nélkül.
Ha a combok megpirultak és a zöldségek is megsültek kivesszük a sütőből.
Tipp:
Vegyes salátával nagyon finom. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »