Tejszínes tepsis fátyolkrumpli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya (uborka reszelőn szeletelve)
- só, bors, petrezselyem
- 250 ml főzőtejszín
- kevés tej
- 1 kis doboz tejföl,
- 3 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, majd az uborkareszelőn fátyol vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit meglocsolunk némi olíva olajjal, erre öntjük a szeletelt burgonyát. Fűszerezzük.
A tejfölben elkeverjük a főzőtejszínt és a tejet. (nem kell sok) Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, az aprított petrezselymet.
Ezt a keveréket öntjük a tepsibe. Tetejére még tehetünk reszelt sajtot is, de nem szükséges.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, fólia alatt. A végén a fóliát le kell venni róla, és néhány perc alatt készre pirítjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.