Tejszínes tepsis fátyolkrumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg burgonya (uborka reszelőn szeletelve)
  • só, bors, petrezselyem
  • 250 ml főzőtejszín
  • kevés tej
  • 1 kis doboz tejföl,
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, majd az uborkareszelőn fátyol vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit meglocsolunk némi olíva olajjal, erre öntjük a szeletelt burgonyát. Fűszerezzük.

A tejfölben elkeverjük a főzőtejszínt és a tejet. (nem kell sok) Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, az aprított petrezselymet.

Ezt a keveréket öntjük a tepsibe. Tetejére még tehetünk reszelt sajtot is, de nem szükséges.

Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, fólia alatt. A végén a fóliát le kell venni róla, és néhány perc alatt készre pirítjuk.